October 31, 2010

far250

petang sumer ... 
petang2 yang redup ni jang ana baru je abes ajo deeya dgn yaa FAR250 .. diorg punye exam ari selasa ..
baru je abeh ajo cash flow.. banyak gak yang dah lupe tapi ok laa ..
actually , far ni kalau banyak wat exercise mesti ok punye .. 
errmm .. penat , mengantuk , letih sumer ada tapi dah petang takley tdo ..

anyway gud luck for those yang bakal amek FAR250 
dak umah jang ana yang amek far250 
expecilally utk DEEYA @ YAA

October 30, 2010

bola bola bola

cak ...
aiiyoo pagi2 ni jang ana nak story laa pasal mlm smlm jang ana nengok bola final kelantan vs n9 
jang ana mula2 tak tau  nak sokong sape .. then decide 10 minit kemudian nak sokong n9 
first performance n9 ok laa .. nampak hebat dgn adanya aidil zakuan 
aii adek dia tak main ke >>?? 
jang ana tak engat laa sape yang gol kan tuk n9 .. masa pertama 1-0
n9-1 tapi tu pown sebab dapat sepakan penalti , kalau tak tak dapat laa n9 nak ,merasa gol .. 
dsebabkan jang ana ni org johor laa ,, jang ana pown sokonglaa n9 .. 
terjerit2 jang ana tgok bola kat umah ni haa ...
berdebar2 jugaklaa ...
......................................
then masuk minit ke2 , kelantan plok mengeluarkan taring ..
tapi yang worst nye .. pemain kuat n9 cedera .. aidil terpaksa dtukar , errmm kalu dah ketua takda
anak buah kuranglaa semamngt .. 
lastly kelntan dapat jaring 2 gol ...
takpelaa memg dah rezeki diorg mennag .. ye laa tak penah menang sebelom ni , yang lepas n9 mennag ,,
tapi tak salah tukar2 ...
termenung jang ana kejap .. aiyok bila johor fc nak menang ..
takpelaa maybe satu masa nanti , kumpul tenaga dulu ..
satu ari nanti kalau johor masuk final laa ,, waa memng jang ana sokong 100 peratus laa memang tak miss laa
yelaa sape tak sokong negeri sndiri .. 
p/s: to alll johor player guud luck k for next match 
takpe  blom ada  rezeki nak menang 

aii jang ana ni memng suke nengok bola , suke skill dia , tapi beselaa pompuan , 
kalu tak tgok yang hensem2 tak sah .. lagilaa 
heheh .. cayalah 

jang dahlaa jang ana ponat laa cter sal bola smlm .. tapi alhmdillah
bukit jalil selamat heheh (ooppss sory kalu mnyenthsensitiviti , sekadar gurauan )


mrnink guys ...
mrnink mood with deeya ...
deeya koje nengok korea pagi2 ni .. jang ana pulak tak tau nak watpe ,mengonyeh laa kat blog ni haaa
waa buhsan , bku dah memnaggil ,, dude relaxlaa kejap je .. 
oooooo yaaa oooo arly , wake up guys .. me and deeya alone at living room waiting u all to wake up ..
kami lapooo ... 
ujung mggu camni datangmane kedai bukak pagi2 area cni , sumer nak cuti ..
terpaksolaahh jang ana tggu sampai matahari memancar tinggi cket ..
jang ana gase pagi2 ni bek layan kartoon best gok .. gelak sorg2 kekekek
teringat zaman muda mudi dulu .. 
dulu , jang ana suke nengok cter katoonn sailormoon heheh , comelkan 
alaaa zaman mudi dulu laa ..
dahlaa mengonyeh .. jang ana nak layan katon 

October 28, 2010

lelaki cume dapt bli pmpuan seksi

Yup. Lelaki hanya dapat beli perempuan seksi @ perempuan dedah dedah. Lelaki tahu kemampuan diri sendiri. Lelaki cukup sedar dengan apa yang dimiliki. Lelaki cukup pintar untuk mengeksploitasi diri bagi mendapatkan seorang perempuan.  Seburuk buruk lelaki dapat jugak perempuan cantik. Sebodoh bodoh alang lelaki, dapat jugak perempuan pintar.

Tapi, arghhhhh! Perempuan baik selalunya susah untuk dibeli. Perempuan yang tutup litup selalunya akan membuat lelaki malu dengan diri sendiri. Itu menjadikan mereka mahal. Jika lelaki dapat memiliki perempuan baik baik, perempuan seksi sebelah pun mereka tidak layan.
Tapi lelaki? Hurm… Mana mampu. Agak agak perempuan seksi yang menjaja aset diluar sana, adakah anda sebenarnya merupakan second choice atau kereta 10 tahun pakai nak renew insurance pun takleh? Erkkk!
Artikel ini boleh menimbulkan kemarahan. Marah laaaa! Tapi kalau lu orang tanya mana mana lelaki kat atas dunia nie pun, girlfriend seksi takpa… bini nak yang baik baik je.
Mengikut statistik rama rama dalam kepala, statistik girlfriend kena dump adalah melampaui statistik gadis desa diajak kawen oleh lelaki. See! Ahakz. Sekian coretan. Blah!
ps: tiada isu perempuan bertudung labuh kena kingkong dengan lelaki. artikel nie fokus kepada satu je… lelaki hanya dapat beli perempuan seksi. cesss
.

mood malam nii ...

aarrrggghhh penatanyee ..
membaca , membuat notes, membuat pasyear ,,.. adehh 
takpe2 jgn mengeluh bak kata awe heheheh 
susah2 dulu senang kemudian ...
12 chapter kulalui ...
tapi sebabkan ai tu tak dtg time study week ai isnin dah miss tuk stdy chp 11 dgn 12 
eerrmmm study sndiri laa nampak gayenyee .. waaa penat2 ... 
eerrmm nak ckp pasal hint ... dapat soklan spot laa dari uitm larkin ..
tapi sape2 yang nak msg laa erk kat inbox ...
malas nak taip ...
ANYWAY GOOD LUCK kat sumer calon2 nak amek exam mkt243 ari sabtu ni yerk ...
errmm ... ape lagi ek nak mengomel ..
ntahlaa .. ish2 yaa ni ade plok kat sebelah ... nak menceceh ape laa ni ...
waa .. ok2 publish laa 
DAA sumer .... SALAM ..

October 24, 2010

mood today ...

salam ... 
topic kita ari ni mood .. hehhe , ai ni mood ok je , tadi pagi stdy law346 (buat notes jep)
jadual ptg ni stdy mkt tapi cam malas je nak gerak ke meja stdy waaaaaa
rajin2 .. chayok2 ...
teringat slip exam tak cop lagi kat jabatan kewangan kolej , malasnyee nak g kolej , ish kalau dah melekat kat umah ni ,, dunia luar pown tak jumpe .. lagi2 kalau boring mengadap blog jep ...
facebook lagilaa .. ruangan gosip2 ,.
sep2 .. ai ni makan nasi goreng masakan sndiri ... malas nak trun punye pasal .. 
yang serunuk esok ari slasa . .. alamak dah rindu gler nak makan laksa ..
esok dapatlaa mkn yek .. 
pasar malam pandan jaya ...
huhuh.. alaa malas nak update banyak2 .. oklaa cow .
assalamualaikum

Penyembuh Rindu (Diana Danielle ft. Mawi)

Adakah kau berada di sana
Ku dapat rasa kehadiranmu
Walau hanya di dalam kalbu
Ku merindumu selalu

Pelik juga tapi ku pun rasa
Bagai kau berdiri disisiku
Terkenangkan waktu ketika
Berdampingan bersama-sama

Setiap pertemuan
Pasti akan temu detik perpisahan
Walau kini terpisah
Kenangkanlah saat indah
Sebagai penyembuh rindu

Kita tak ditakdirkan bersama
Untuk masa yang lebih lama
Biarpun hanya seketika
Kehadiranmu dirasa..rasa

Setiap pertemuaan
Pasti akan temu detik perpisahan
Walau kini terpisah

Kenangkanlah saat indah sebagai penyembuh rindu
Kenangkanlah saat indah sebagai penyembuh rindu

October 21, 2010

love love love

Saying I love u Is not the words I want to hear from u It's not that I want u Not to say, but if u only knew How easy it would be to show me how you feel More than words is all you have to do to make it real Then u wouldn't have to say that u love me Cos I'd already know  That ur love for me is real Just by saying I love u and make you understand All u have to do is close ur eyes And just reach out ur hands and touch me Hold me close don't ever let me go

ari nieeee ...

mrnink ... eerrmm nak stdy ape ek ai ni ...
smlm law ... engat nak buakk mkt tapi tengahari cketlaa ..
nak on9 jep .. heheh
borink2 duk umah sorg2 , mak abah kuar g bee pee , waa tinggal ku keseorangan ..
tapi tidak mengapa , ada tv ada tenet ,, ok jee ,,, huhuhuhu
ai ni dah jumaat ,, nak balik kl lagi 2 ary wawawawa, rindu dah kl 
rndu umah sewa syurgaku .. 

kkrruukk kkrruukk 
oouucchhperut berbunyii , tak breakfast g , lappooo 
aiiyaa jumpe buah epal , namapaknyee buah epal menjadi breakfast pagi jumaat ni


pagi jumaat ni redup2 je .. yelaa dah 3 ari jerebu , beselaa tiap taun mesti jerebu ,,
 imdon bakar utan effect laa kitorg .. 

....................................................................
..............................................................................
no words ... nak tengok tv jap rr ..
t i sambung coret2 g daa

October 20, 2010

Bicara hati seorang ayah… duhai puteriku..


Puteriku..
Benarlah bahawa lelakilah yang memulai langkah pertama dalam lorong dosa, tetapi bila engkau tidak setuju, lelaki itu tidak akan berani, dan andai kata bukan lantaran lemah gemalaimu, lelaki tidak akan bertambah parah. Wanitalah yang membuka pintu, seolah kau katakan kepada si pencuri itu : silakan masuk, silakan…
Apabila ia telah mencuri, engkau berteriak : Pencuri! Tolong..tolong..! Saya dicuri!
Demi Allah, dalam khayalan seorang pemuda tak melihat gadis kecuali gadis itu ditelanjangi pakaiannya.
Demi Allah begitulah, jangan engkau mudah percaya apa yang dikatakan lelaki, kebanyakan mereka tidak akan melihat gadis kecuali akhlak dan budi bahasanya. Ia akan berbicara kepadamu sebagai seorang sahabat. Demi Allah ia telah berbohong!
Senyuman yang diberikan pemuda kepadamu, kehalusan budi bahasa dan perhatiannya, semua itu tidak lain hanyalah merupakan perangkap rayuan. Setelah itu apa yang terjadi?


Kalian berdua sesat berada dalam kenikmatan, kemudian engkau ditinggalkan dan selepas itu selamanya akan merasakan penderitaan akibat kenikmatan itu. Si lelaki akan mencari mangsa lain untuk diterkam kehormatannya, dan engkaulah yang menanggung beban kehamilan. Jiwamu menangis, keningmu tercoreng, hidupmu berkubang dalam kehinaan dan keaiban, masyarakat tidak akan mengampunimu.

Puteriku…

Cita-cita wanita tertinggi adalah perkahwinan. Bagaimana tinggi pun status sosial kejayaan, karier, populariti, prestasinya, namun sesuatu yang paling agung dan sangat diinginkannya adalah menjadi isteri dan ibu yang baik kepada sebuah rumah tangga yang bahagia.

Tidak ada seorang pun lelaki yang mahu menikahi pelacur, sekalipun ia lelaki hidung belang. Apabila akan berumahtangga ia tetap akan memilih wanita yang baik, kerana ia tidak rela suri rumahtangganya dan ibu kepada putera dan puterinya adalah seorang wanita yang tidak baik.


Puteriku..
Puteriku yang beriman dan beragama! Puteriku yang terhormat dan terpelihara, ketahuilah bahawa yang menjadi korban semua ini bukan orang lain terkecuali engkau.

Oleh kerana itu, jangan berikan diri kalian semudah itu. Sesungguhnya kemuliaan yang tercela tidak akan kembali, martabat yang hilang tidak akan dapat ditemui kembali.
Inilah nasihatku padamu, puteriku. Inilah kebenaran. Sedarilah bahawa di tanganmulah kunci pintu perbaikan. Bila diri kalian diperbaiki, dengan demikian umat pun akan menjadi baik.
Kehormatanmu terletak di tanganmu. Keruntuhan akhlakmu juga di tanganmu

October 13, 2010

life kptm sem 5

salam .. ai ... errmm ai ni takda class .. borink bosan sgt .. nak watpe
what eva yang penting esok nak balik umah .. eee lame tak balik waa , jam 7-30 pm fligt ku akan berlepas dari kl ke bee pee ,, rindunyee mak abah dgn adikku ...
abah ckp nak g mlaka waa syok2 .. g umbai mkn ikan bakar SERUNUK .. i love ikan bakar .. JGN JELEZ ADIKKU APIS HEHE ,,,
bermulanay cuti study week jumaat ni maka bermulalah perjuangan ku untuk berperang dgn paper final exam yang strt 30.10 ni huhuhu ...
berdebar , takot , gemuruh .. sumer ada ...
anyway wat sumer membe2 senagkatn .. gud luck k for final exam ...
fight fight fight

video

October 06, 2010

raya kptm 4-10-2010

WIzH ALL oF U Epy Eid DAY ....









dgn miss fauziah

dgn mdm wan salwanii

dgn sir firdauss





dgn DEKAN kptm










October 05, 2010

berjalan2 raya di selayang-kl-balakong- kajang 25.9.2010

sebelom bertolak .. snap dulu clickkkk
depan umah ... kami berempat bertolak dari umah ... 
yang len tunggu di destinasi /....


sayelaa yang bawak keta aggagagag

kat umah yaaa ... selayang  

kami berlima di umah yaaa .....

ini omak yaa .. heheh makcik .. rendang mak cik sooodaaappp ....

pandangan atas umah yaaa ....

senget lak pic nii ...

kat umah yana azman .,.. balakong ...

peaccccceeeeeeeeeee

open house kwn arly ......... best ahgagag

ssnnaappp ppiiccc............... 

mengantuk punye pasal ... landing kat umah arly waaaa

last umah ...... umah ecah ...
makan sate kajang terbaek waaaaaaaaaaa

Avril Lavigne - Innocence

Avril Lavigne - Innocence
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...